Utbildningsfartyg

Hyr något av våra två utbildningsfartyg för din utbildning. Kontakta oss för villkor och användarkonto till vårt bokningssystem. Innan du kan hyra något av våra fartyg måste du ha genomgått en förtrogenhetsutbildning med oss för aktuellt fartyg i enlighet med vårt kvalitetssystem.

Våra fartyg ligger förtöjda vid Klippan precis innanför Älvsborgsbron vilket möjliggör direkta övningar i skyddad vatten tillgång till hela skärgården bara en kort färd ut under Älvsborgsbron.

Anver

Anver är en mycket stabil, robust och välutrustad båt för utbildning till sjöss året runt. Med skrov i aluminium, inombordsmotor, öppningsbara dörrar, gångvärme och separat dieselvärmare är hon lika användbar en fantastisk sommardag som mitt i vintern. Modellen heter Arronet 27ci. Motorn är en Volvo Penta D4-260.

Anver är bland annat utrustad med proffsradar, plotter, livflotte, säkerhetsutrustning och VHF-radio. Anver är registrerad hos Transportstyrelsen och godkänd för persontransport och utbildningsverksamhet för upp till 8 deltagare och 1 lärare/befälhavare ombord.

Toppfarten är lite drygt 30 knop.

Anver är väl anppasad för alla former av praktiska övningar till sjöss för alla utbildningar från förarintyg till handhavande snabba fartyg.

Kostnaden för att hyra Anver är 1000 kronor per timma, minst 3 timmar.

Ribben

Ribben är en välutrustad RIB lämplig för främst manövreringsövningar, högfartsnavigation och liknande i lite högre farter. Skrovformen och pontonerna gör henne mycket lättkörd även i hög fart och under snabba och kraftiga manövrar. Ribben är inte sjösatt vintertid. Modellen är en Adventure 610 med en Suzuki-utombordare på 140 hk.

Ribben är bland annat utrustad med radar, plotter, säkerhetsutrustning och VHF-radio. Ribben är registrerad hos Transportstyrelsen och godkänd för persontransport och utbildningsverksamhet för upp till 6 deltagare och 1 lärare befälhavare ombord.

Toppfarten är lite drygt 30 knop.

Kostnaden för att hyra Ribben är 1000 kronor per timma, minst 3 timmar.

Förarintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s Förarintyg. | KoyMa Utsjöskepparintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s intyg för långfärdssegling - Utsjöskepparintyg. | KoyMa Astronomisk Navigation - Ett komplett utbildningsmaterial för Astronomisk Navigation.  | KoyMa