OBS! Du är inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang. Du kan enkelt skapa ett konto och teckna ett abonnemang;

Sjukvård för långfärdsseglare

OBS! Denna webbplats är under uppbyggnad.

För många är oron för att någon i besättningen ombord ska behöva akut sjukvård stor. Genom att ha ett bra skeppsapotek, teoretiska kunskaper och ha tränat innan avfärd kan man stilla oron och vara avsevärt mer förberedd och kompetent om någon skulle behöva sjukvård.

På denna webbplats finns tips för ett omfattande skeppsapotek samt information rörande sjukvård för de flesta situationer som kan uppstå ombord så som;

  • Brännskador, Sårskada och Benbrott
  • Infektioner, Maneter och fiskar
  • Hjärnskakning, Sjösjuka och Allergi

På denna webbplatsen lär vi inte ut sjukvård. För det finns det bra utbildningar man ska gå! Här finns bara information, en del råd och tips.


På denna webbplats finns material samlat från internet som har med Sjukvård för långfärdsseglare att göra.

Materialet är fritt för alla men är i huvudsak tänkt som komplement för dem som har gått en utbildning på temat Sjukvård för långfärdsseglare. Ställ gärna frågor eller fortsätt diskussionerna från utbildningen i Sjukvårdsforumet.

Det material som finns här är i huvudsak sådant som finns fritt tillgänglig ute på internet. Här är det mer samlat och i förekommande fall med beskrivningar och kommentarer. Notera att materialet här endast är en bråkdel av det som gås igenom på våra utbildningar.


Webbplatsen drivs av företaget som ägs av Thomas Lundgren.

Missa inte våra andra webbplatser;


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Innehållet på denna sida är upphovsrättsskyddat. Innehållet får användas (läsas, sparas och skrivas ut) för eget personligt bruk men inte kopieras eller distribueras för användning av annan person eller organisation utan skriftligt godkännande från KoyMa.
Sidan ändrades senast 2017-07-07 17:45 och är visad 1134 gånger.