OBS! Du är inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang. Du kan enkelt skapa ett konto och teckna ett abonnemang;

OpenCPN för långfärdsseglare

OBS! Denna webbplats är under uppbyggnad.

OpenCPN är en helt fri programvara för navigation på en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Med helt fri menas att programmet och källkoden är gratis.

OpenCPN hanterar många olika format på sjökort och har alla tänkbara funktioner för navigering. OpenCPN hanterar också funktioner som AIS, radar, GRIB-filer och mycket mer vilket gör programvara till en av de mest kompletta för bruk ombord på en fritidsbåt.

Här finns tips, råd och hjälp för att komma igång med att använda OpenCPN!


På denna webbplats finns material samlat från internet som har med OpenCPN för långfärdsseglare att göra.

Materialet är fritt för alla men är i huvudsak tänkt som komplement för dem som har gått en utbildning på temat OpenCPN för långfärdsseglare. Ställ gärna frågor eller fortsätt diskussionerna från utbildningen i OpenCPN-forumet.

Det material som finns här är i huvudsak sådant som finns fritt tillgänglig ute på internet. Här är det mer samlat och i förekommande fall med beskrivningar och kommentarer. Notera att materialet här endast är en bråkdel av det som gås igenom på våra utbildningar.


Webbplatsen drivs av företaget som ägs av Thomas Lundgren.

Missa inte våra andra webbplatser;


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Innehållet på denna sida är upphovsrättsskyddat. Innehållet får användas (läsas, sparas och skrivas ut) för eget personligt bruk men inte kopieras eller distribueras för användning av annan person eller organisation utan skriftligt godkännande från KoyMa.
Sidan ändrades senast 2017-11-21 10:41 och är visad 1749 gånger.