OBS! Du är inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang. Du kan enkelt skapa ett konto och teckna ett abonnemang;

Kommunikation för långfärdsseglare

Vid långfärdssegling tappar man ofta möjligheten att kommunicera med "de vanliga" metoderna från båt till land och mellan två båtar. Orsaken är att avståndet fort blir för stort.

Lösningen är i teorin enkel - i praktiken lite svårare; Man skaffar utrustning, certifikat och kunskap för radiokommunikation över långa avstånd.

På denna webbplatsen beskrivs bland annat;

  • varför kommunikation är viktigt.
  • vilka tekniker för kommunikation som finns.
  • vad som krävs i form av utrustning.
  • vilka tjänster som de olika teknikerna erbjuder.
  • för och nackdelar.
  • kostnader, tips och trix.
  • och mycket mer...På denna webbplats finns material samlat från internet som har med Kommunikation för långfärdsseglare att göra.

Materialet är fritt för alla men är i huvudsak tänkt som komplement för dem som har gått en utbildning på temat Kommunikation för långfärdsseglare. Ställ gärna frågor eller fortsätt diskussionerna från utbildningen i Kommunikationsforumet.

Det material som finns här är i huvudsak sådant som finns fritt tillgänglig ute på internet. Här är det mer samlat och i förekommande fall med beskrivningar och kommentarer. Notera att materialet här endast är en bråkdel av det som gås igenom på våra utbildningar.


Webbplatsen drivs av företaget som ägs av Thomas Lundgren.

Missa inte våra andra webbplatser;


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Innehållet på denna sida är upphovsrättsskyddat. Innehållet får användas (läsas, sparas och skrivas ut) för eget personligt bruk men inte kopieras eller distribueras för användning av annan person eller organisation utan skriftligt godkännande från KoyMa.
Sidan ändrades senast 2017-06-18 11:14 och är visad 1116 gånger.